Behangklaar of toch niet?

Uw nieuwbouwwoning is in aanbouw en u heeft met uw bouwer afgesproken dat de wanden behangklaar worden opgeleverd. Uw bouwer werkt de wanden tot op een bepaalde hoogte ‘behangklaar’ af. Behangklaar is een breed begrip en lastig te bepalen wat nou wel binnen de norm valt en wat niet. De muren zijn in principe opgevuld daar waar er gaten in zaten en de verbindingen tussen de blokken zijn dichtgesmeerd.

Alleen is in de meeste gevallen behangklaar nog geen renovliesklaar. Wat bedoelen we daarmee? Renovlies is gevoelig voor de ondergrond, ongeacht zwaarte of dikte. Daarom is een vlakke, egale en gladde ondergrond een must voor een strakke (net als stucwerk) resultaat.          

Het behangwerk kan van topniveau uitgevoerd zijn, maar zolang de ondergrond niet goed genoeg is dan zal het resultaat minder zijn.

Wat doen de behangers van Renovlies Masters aan voorbereiding? Standaard schrapen wij de muren met een spackmes om cementresten en vuil weg te schrapen. Wij adviseren om de wanden ook altijd machinaal te schuren voor een optimaal resultaat (pakket totaal). Soms komt het voor bij betonnen buitenwanden dat deze niet glad genoeg zijn doordat deze bijvoorbeeld in regentijd zijn gebouwd. Dit kan verschillen van beton puisten, tranen, pitjes, ribbels en golven in het beton. Dit kan helaas niet weggeschuurd worden. Geen ramp, bij Renovlies Masters zijn we overal op voorbereid. Mocht dit het geval zijn dan brengen wij in overleg met de klant een pleisterlaag aan om de oneffenheden in de wanden te egaliseren. Dit blijft een keuze van de klant. Met een pleisterlaag heeft u een mooi vlak ondergrond en in combinatie met het perfect uitgevoerde behangwerk van onze vakmensen krijgt u een prachtig eindresultaat.

Tijdens het pleisteren van de wand
Standaard behangklaar

Leave a Comment

Your email address will not be published.