fbpx

Behangklaar of toch niet?

Uw nieuwbouwwoning is in aanbouw en u heeft met uw bouwer afgesproken dat de wanden behangklaar worden opgeleverd. Uw bouwer werkt de wanden tot op een bepaald niveau ‘behangklaar’ af. Behangklaar is een breed begrip en lastig te bepalen wat nou wel binnen de norm valt en wat niet. De muren zijn in principe opgevuld daar waar er gaten in zaten en de verbindingen tussen de blokken zijn dichtgesmeerd.

Alleen is in de meeste gevallen behangklaar nog geen renovliesklaar. Wat bedoelen we daarmee? Renovlies is gevoelig voor de ondergrond, ongeacht zwaarte of dikte. Daarom is een vlakke, egale en gladde ondergrond een must voor een strakke (net als stucwerk) resultaat. Het behangwerk kan van topniveau uitgevoerd zijn, maar zolang de ondergrond niet goed genoeg is dan zal het resultaat minder zijn.

Wat doen de behangers van Renovlies Masters aan voorbereiding? Wij adviseren om de wanden altijd machinaal voor te laten schuren door onze behangers voor een optimaal eindresultaat. Hiervoor gebruiken we speciale roterende schuurmachines met een extra grote kop. Hiermee verwijderen we de vuil en cementresten op de wanden en ruwen we de wanden op voor een betere hechting van het renovlies behang. Soms zijn de betonnen buitenwanden niet glad genoeg doordat deze bijvoorbeeld in regentijd zijn gebouwd. Dit kan verschillen van beton puisten, tranen, pitjes, ribbels, gaten en golven in het beton. Daarnaast komt het ook wel voor dat gipsblokken niet goed recht tegen elkaar zijn gelijmd of dat de gefreesde elektra leidingen niet goed zijn dichtgesmeerd. Dit zijn zaken waar u op moet letten tijdens uw oplever keuring, want dit is niet behangklaar. Dit soort gebreken kunnen helaas ook niet weggeschuurd worden of hersteld worden met enkel een machinale schuurbeurt.

Bij Renovlies Masters zijn we overal op voorbereid. Mochten u constateren dat de wanden heel slecht zijn dan brengen wij in overleg eerst een pleisterlaag aan om de oneffenheden in de wanden volledig te egaliseren. Dit blijft een keuze van de klant. Met een pleisterlaag heeft u een mooi vlak ondergrond en in combinatie met het perfect uitgevoerde behangwerk van onze vakmensen krijgt u een prachtig eindresultaat.

Tijdens het pleisteren van de wand

Standaard behangklaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
💬 Appen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?