fbpx

Is jouw muur écht behangklaar?

Uw nieuwbouwwoning bevindt zich momenteel in de bouwfase en u heeft met uw bouwer afgesproken dat de wanden ‘behangklaar’ worden opgeleverd. Hoewel de bouwer de wanden tot op een bepaald niveau afwerkt, blijft ‘behangklaar’ een breed begrip en kan het lastig zijn om te bepalen wat wel en niet binnen de norm valt. In principe zijn de muren opgevuld op plaatsen waar gaten zaten en zijn de verbindingen tussen de blokken gedicht. 
 


 

Vaak is ‘behangklaar’ echter nog niet hetzelfde als ‘renovliesklaar’. Renovlies is namelijk zeer gevoelig voor de ondergrond, ongeacht de zwaarte of dikte ervan. Daarom is een vlakke, egale en gladde ondergrond van essentieel belang voor een strakke, naadloze afwerking vergelijkbaar met stucwerk. Zelfs als het behangwerk van topniveau is uitgevoerd, zal het resultaat niet optimaal zijn als de ondergrond niet goed is. 

Wat doen de behangers van Renovlies Masters aan voorbereiding?  

Wij adviseren om de wanden altijd machinaal voor te laten schuren door onze behangers voor een optimaal eindresultaat. Hiervoor gebruiken we speciale roterende schuurmachines met een extra grote kop. Op deze manier worden niet alleen vuil en cementresten verwijderd, maar worden de wanden ook opgeruwd voor een betere hechting van het renovlies behang.  

 

Het kan echter voorkomen dat betonnen buitenwanden niet glad genoeg zijn als gevolg van onvolkomenheden zoals betonpuisten, tranen, pitjes, ribbels, gaten en golven. Daarnaast kunnen gipsblokken soms niet goed recht tegen elkaar gelijmd zijn of zijn gefreesde elektraleidingen niet goed afgesmeerd. Het is belangrijk om tijdens de opleverkeuring op deze zaken te letten, omdat deze gebreken niet behangklaar zijn en niet kunnen worden opgelost met alleen een machinale schuurbeurt. Wij kunnen de wanden glad schuren, maar helaas niet vlak. Dit vraagt een andere voorbehandeling. 

 

Bij Renovlies Masters zijn wij erop gericht om onze klanten te allen tijde tevreden te stellen. Als er tijdens het inspecteren van de wanden wordt geconstateerd dat deze in slechte staat verkeren, bieden wij in overleg de optie om eerst een pleisterlaag aan te brengen om de oneffenheden volledig te egaliseren. Deze keuze is geheel aan de klant. Door het aanbrengen van een pleisterlaag wordt een mooie, vlakke ondergrond gecreëerd, wat in combinatie met het uitgevoerde behangwerk van onze vakmensen zorgt voor een prachtig eindresultaat. Bij Renovlies Masters zijn wij op alles voorbereid om onze klanten de beste service te bieden. 

Standaard behangklaar 

Tijdens het pleisteren van de wand 

Nu vliesbehang laten plaatsen door een professional

Bij Renovlies Masters houden we ons nu al een tijdje bezig met dit type vliesbehang. We weten hierdoor precies wat de optimale werkwijze is. Zo zorgen we er op de korte termijn voor dat je wanden volledig naar wens zijn. Stel je een perfecte afwerking voor, in combinatie met een lage prijs. Is dat niet het ideale scenario?

Benieuwd naar de precieze kosten van vliesbehang voor jouw woning? Vraag dan heel eenvoudig een offerte aan. Aan de hand van jouw gegevens stellen we een duidelijk kostenoverzicht op. Zo weet je tot in detail wat er allemaal bij komt kijken om ook jouw wanden volledig te moderniseren.

Renovliesmasters.nl is onderdeel van totaalaanbieder Bouwco. Bent u op zoek naar meer mogelijkheden voor de afbouw van uw woning, zoals sanitair, plafond- en vloerafwerking? Bekijk de mogelijkheden op bouwco.nl

Renovliesmasters

Open chat
1
💬 Appen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?