fbpx

Wat zijn de beste opties voor nieuw behang?

Nieuwe muurbedekking nodig? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar het meeste kwalitatieve behang van dit moment. Zeker de laatste jaren is er serieuze vooruitgang geboekt in deze sector. Zo bestaan er vandaag de dag vormen van muurbedekking die op veel vlakken superieur zijn aan alternatieven. Termen als vliesbehang en specifiek renovlies behang kom je al snel tegen.

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waarbij er behoefte is aan nieuw behang. Zo zien we bij Renovlies Masters dat het over het algemeen één van de volgende twee situaties betreft:

  • Nieuwbouw: In de meeste gevallen zien we dat er in de nieuwbouw veel vraag is naar kwalitatief hoogstaand behang. In de nieuwbouw gebruikt men over het algemeen de nieuwste opties. Het is simpelweg slim om de zaken in één keer goed aan te pakken. Dit doe je automatisch door voor renovlies behang te kiezen dat momenteel als het ‘beste’ bekend staat. Niet alleen op het gebied van kwaliteit, maar zeker ook qua betaalbaarheid. Wanneer je op die gebieden optimaliseert, leidt dit tot de grootste tevredenheid.
  • Renovatie: Daarnaast vormt nieuwe muurbedekking geregeld een onderdeel van een renovatie. Wanneer de huidige muren er enigszins verouderd en beschadigd uitzien, is het tijd om dit eens goed onder handen te nemen. Dit is aan de hand van nieuwe muurbedekking heel goed mogelijk. Zo creëer je in één klap een nieuwe, afgewerkte look. Laat je het uitvoeren door een professional? Dan ben je in lengte van jaren voorzien.

Muurbedekking opties

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe muurbedekking, ben je dus op zoek naar de beste vorm. Om te weten wat de beste optie is, moet je allereerst meerdere opties met elkaar vergelijken. Laten we daarom de meest voor de hand liggende vormen van muurbedekking even doornemen. Zo ontstaat er snel een totaaloverzicht:

  • Stucwerk: Misschien nog wel de meest voor de hand liggende optie is om de wanden te stucen. Dit betreft het egaliseren van je wanden middels cement of specie. In de basis is dit wel een enigszins verouderde vorm van muurbedekking. Men maakt al decennialang gebruik van deze methode. Dit terwijl er intussen nieuwe mogelijkheden zijn, die op bepaalde vlakken net wat aantrekkelijker zijn.
  • Papierbehang: Papierbehang is een andere logische keuze wat muurbedekking betreft. Wel betreft dit opnieuw enigszins verouderde methode. Zo moet je er bijvoorbeeld goed op letten dat de muur niet oneven is. Op het moment dat dat namelijk wel het geval is, ontstaan er makkelijk scheuren in het behang zelf. Bovendien ziet het er dan goedkoop uit. Vandaar dat het vaak nodig is om de muren alsnog eerst te stucen voordat je er papierbehang op plaatst.
  • Vliesbehang: In bijna alle opzichten is vliesbehang de beste muurbedekking die vandaag de dag beschikbaar is. En dan hebben we het meer specifiek over renovlies behang. De eigenschappen van dit materiaal zijn simpelweg zeer overtuigend. Wist je bijvoorbeeld dat renovlies behang goedkoper is dan stucen, terwijl het wel net zo glad en strak is? Dit heeft te maken met de innovatieve vlies waarop het is aangebracht. Dit voorkomt scheuren en oneffenheden. Hierdoor is het eindresultaat altijd naadloos. Daar komt nog bovenop dat renovlies behang brandveilig, supersterk en makkelijk te plaatsen is. Zo heb je binnen de kortste keren al de beschikking over prachtige wanden.

Nu vliesbehang laten plaatsen door een professional

Bij Renovlies Masters houden we ons nu al een tijdje bezig met dit type vliesbehang. We weten hierdoor precies wat de optimale werkwijze is. Zo zorgen we er op de korte termijn voor dat je wanden volledig naar wens zijn. Stel je een perfecte afwerking voor, in combinatie met een lage prijs. Is dat niet het ideale scenario?

Benieuwd naar de precieze kosten van vliesbehang voor jouw woning? Vraag dan heel eenvoudig een offerte aan. Aan de hand van jouw gegevens stellen we een duidelijk kostenoverzicht op. Zo weet je tot in detail wat er allemaal bij komt kijken om ook jouw wanden volledig te moderniseren.

Renovliesmasters.nl is onderdeel van totaalaanbieder Bouwco. Bent u op zoek naar meer mogelijkheden voor de afbouw van uw woning, zoals sanitair, plafond- en vloerafwerking? Bekijk de mogelijkheden op bouwco.nl

Renovliesmasters

Open chat
1
💬 Appen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?