fbpx

Wat is renovlies behang?

wat is renovlies behang

Wanneer je nieuwe muurbedekking nodig hebt, dan hoor je al snel allerlei termen voorbij komen. Van stucwerk en glasvezelbehang tot aan renovlies behang. Vooral deze laatste term is de laatste jaren bezig aan een flinke stijging in populariteit. Het is dan ook absoluut de moeite waard om er meer over te weten te komen. Want wat is renovlies behang nu eigenlijk?

Wat houdt renovlies behang precies in?

Renovlies behang is een speciale vorm van muurbedekking. Al decennialang is men op zoek naar steeds betere manieren om de muren te bedekken. En dan het liefst op een manier die tegelijkertijd netjes én duurzaam is. Uiteindelijk heb je namelijk het liefst dat je in lengte van jaren goede muurbedekking overhoudt aan één investering.

Renovlies behang is daarbij een moderne vorm van muurbedekking. Het is speciaal ontworpen om aan een aantal voorkeuren van de consument te voldoen. Het scheurt niet en is niet gevoelig voor krassen. Het type renovlies behang wat wij gebruiken is een mix van papier en polyester vezels. Polyester zorgt ervoor dat het renovlies behang niet gaat krimpen.

Tegenwoordig is renovlies behang steeds vaker de standaard. In de nieuwbouw, maar zeker ook bij renovaties van huidige woningen. Wanneer iets op verschillende gebieden superieur is, maakt het de keuze makkelijk. Maar wat maakt renovlies behang nu zo uniek?

De unieke eigenschappen van renovlies behang

De term renovlies behang is onlosmakelijk verbonden met een aantal unieke eigenschappen. Het is belangrijk om deze te benoemen. Zo weet je namelijk precies wat dit type materiaal onderscheidend maakt. We hebben het dan over:

  • Verbergt oneffenheden: Het komt geregeld voor dat zich scheuren, vreemde plekken en andere oneffenheden op muren vormen. Zeker wanneer het om een woning gaat die er al redelijk lang staat. Door te kiezen voor renovlies behang, verberg je deze oneffenheden op een zeer slimme wijze. Deze vorm van vliesbehang vormt namelijk een stevige laag. Zo ontstaan er in dit materiaal nooit scheuren of andere oneffenheden. Dit maakt het een superieure optie ten opzichte van bijvoorbeeld het standaard stucwerk. Je moet dan namelijk altijd rekening houden met krimpscheuren en andersoortige beschadigingen.

     

  • Brandveilig: Een tweede waardevolle eigenschap van dit vliesbehang is dat het brandveilig is. In de moderne tijden waarin we leven, is dit uiteraard een absolute must. We willen niet in een onveilige omgeving leven. Een ongelukje waarbij er een kleine brand ontstaat, kan in potentie altijd voorkomen. Het is dan een prettige gedachte om te weten dat je behang in ieder geval brandveilig is. Zo draagt dit materiaal bij aan een veilige leefomgeving.

     

  • Behang met motief of foto’s mogelijk: Tot slot komt het steeds vaker voor dat men geïnteresseerd is in behang met speciale motiefjes of foto’s. Dit geeft een uniek karakter mee aan het behang als geheel. Wanneer je een voorstander bent van je eigen draai geven aan het behang, dan is renovlies behang absoluut het overwegen waard. Dit materiaal staat er namelijk om bekend dat je het kunt combineren met een motief of foto’s naar wens. Heb jij op dit gebied al iets in gedachten? Of is dit volgens jou niet nodig en hou je het graag bij een simpeler, sober ontwerp? Dan zit je in beide scenario’s goed qua materiaal.

 

Renovlies behang kopen

Heb je op dit moment dus interesse in renovlies behang kopen? En kies je daarbij het liefst voor de dienstverlening van een ware specialist? Dan ben je op dit moment helemaal op het juiste adres. Als specialist op dit gebied helpt Renovlies Masters je graag verder. We staan erom bekend dat we op een snelle, kwalitatief hoogstaande wijze in jouw wens kunnen voorzien. Vraag hiervoor simpelweg een offerte aan, zodat je een kostenoverzicht tot je beschikking hebt. Aan de hand daarvan bepaal je dan of je de volgende stap wilt zetten.

En zit je nog met bepaalde vragen en heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op!

Renovliesmasters.nl is onderdeel van totaalaanbieder Bouwco. Bent u op zoek naar meer mogelijkheden voor de afbouw van uw woning, zoals sanitair, plafond- en vloerafwerking? Bekijk de mogelijkheden op bouwco.nl

Renovliesmasters

Open chat
1
💬 Appen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?