WAT IS RENOVLIES?

Wat is renovlies? Renovlies (afkorting van renovatievlies) is een goed alternatief om je behangklare muren strak en naadloos af te werken. Het is overschilderbaar behang dat verkrijgbaar is in 150 grams (papier) of 200 grams (glasvlies). Het is een modern alternatief voor traditioneel stucwerk. Bij beide soorten is het van belang dat de wand eerst goed voorbereid wordt: behangklaar maken. Bekijk onze producten in de webshop

WANNEER KIEZEN VOOR RENOVLIES BEHANG

Renovlies wordt aangebracht op een behangklare wand. Kleine gaatjes en haarscheuren worden moeiteloos weggewerkt met dit materiaal. Het is een zeer sterke en scheuroverbruggende afwerking die bijna niet te onderscheiden valt van stucwerk. Bovendien krijg je een glad resultaat dat perfect overschilderbaar is. De perfecte oplossing voor behangklare wanden in een nieuwbouwwoning. Wil je weten wat het gaat kosten?Vraag hier een offerte aan.

 

STUCWERK OF RENOVLIES?

Het resultaat van renovlies is nagenoeg vergelijkbaar met een nieuw laagje stucwerk. Het is nagenoeg naadloos en zorgt voor strakke, egale muren. Het aanbrengen van renovlies is ongeveer 50% goedkoper dan het traditionele stucwerk. Het verwerken gaat ook veel sneller en de muren zijn vrijwel meteen overschilderbaar. Andere pluspunten zijn dat renovlies krasvaster is en beter tegen een stootje kan dan stucwerk.

150 GRAM OF 200 GRAM PER M2?

Er is geen verkeerde keuze. Beide varianten zijn zeer geschikt om behangklare wanden mee te behangen en een strak resultaat te behalen. Beide varianten ‘egaliseren’ hetzelfde. Vaak wordt gedacht dat 200 grams dikker is en beter egaliseert/oneffenheden dekt, maar dat is niet het geval. 200 grams renovlies is zwaarder maar niet dikker. 200 gram is op glasvliesbasis en 150 gram is op papierbasis. Glas is zwaarder dan papier en daarom weegt het wat zwaarder. Beide varianten hebben dus voor- en nadelen. 150 grams is goedkoper en steviger waardoor makkelijker verwerken, 200 grams is duurder en soepeler waardoor hoeken mooier afgewerkt kunnen worden. Het is dus een kwestie van voorkeur en budget.

AFWERKING

Na het plakken kan renovlies gesaust worden met een geschikte muurverf. Doorgaans zijn er maximaal 2 lagen verf nodig. Wil je een perfect egaal resultaat dan kan je de naden waar de banden samenkomen ook eerst vullen met lichtgewicht plamuur en lichtjes opschuren.

Wil je zelf aan de slag? Bekijk hier de mogelijkheden om professionele rollen renovlies te kopen: bouwco.nl.Wil je liever uitbesteden aan een professioneel behangteam? Vraag dan hier een offerte aan.

//Steden

Waar zijn wij te vinden

Renovliesmasters.nl is onderdeel van totaalaanbieder Bouwco. Bent u op zoek naar meer mogelijkheden voor de afbouw van uw woning, zoals sanitair, plafond- en vloerafwerking? Bekijk de mogelijkheden op bouwco.nl

Renovliesmasters

Social media