fbpx

WAT IS RENOVLIES?

 

Wat is renovlies nou precies en waar wordt het voor gebruikt? De term renovlies is een afkorting van renovatievlies. Renovlies is een behang product om je behangklare muren strak en naadloos af te werken. Het is overschilderbaar behang dat verkrijgbaar is in 150 grams (papier/polyester) of 200 grams (glasvlies). Het is een alternatief voor het traditionele stucwerk. Bij alle soorten renovlies of glasvlies behang is het belangrijk dat de wanden glad zijn en goed voorbereid worden: behangklaar maken. Bekijk onze prijzen.

 

WANNEER KIES JE VOOR RENOVLIES BEHANG

Wij brengen renovlies behang aan op behangklare wanden in de nieuwbouw. Door het aanbrengen van renovlies behang worden uw wanden van behangklaar getransformeerd naar sausklaar. Het woord zegt het al, de wand is dan klaar om gesaust (geverfd) te worden. Vervolgens worden de wanden door onze vakmannen gesaust in een gewenste kleur. Het eindresultaat is prachtig! Renovlies behang aangebracht door onze behangers is niet te onderscheiden van stucwerk. Bovendien is renovlies behang goedkoper, sneller, stoot- en krasvaste dan stucwerk. Renovlies behang is de perfecte oplossing voor behangklare wanden in een nieuwbouwwoning. Wil je weten wat het gaat kosten? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Vraag ook naar de voorwaarden voor de burenkorting.

 

STUCWERK OF RENOVLIES?

Het resultaat van renovlies behang aangebracht door professionals is nagenoeg vergelijkbaar met stucwerk. Het is naadloos en zorgt voor strakke en egale muren. Renovlies behang is circa 50% goedkoper dan het traditionele stucwerk. Het verwerken gaat ook veel sneller en de muren zijn na een korte droogtijd meteen overschilderbaar. Andere pluspunten zijn dat renovlies krasvaster is en beter tegen een stootje kan dan stucwerk.

150 GRAM OF 200 GRAM PER M2?

Er is geen verkeerde keuze. Beide varianten zijn zeer geschikt om behangklare wanden mee te behangen en een strak resultaat te behalen. Beide varianten ‘egaliseren’ hetzelfde. Vaak wordt gedacht dat 200 grams dikker is en beter egaliseert/oneffenheden dekt, maar dat is niet het geval. 200 grams glasvlies behang is zwaarder maar niet dikker. 200 grams behang is doorgaans op glasvlies basis en 150 grams op papier basis. Glas is zwaarder dan papier en daarom weegt het wat zwaarder. Beide varianten hebben dus voor- en nadelen. 150 grams renovlies behang is steviger en heeft een gladdere toplaag waardoor makkelijker te verwerken. 200 grams glasvlies behang is duurder, maar soepeler waardoor hoeken makkelijker afgewerkt kunnen worden. Voor nieuwbouw woningen adviseren wij 150 grams. Het behang soort wat wij bij Renovlies Masters gebruiken is een mix tussen papier en polyester. Door het polyester deel in het renovlies behang hebben we ook de voordelen van 200 grams behang, maar niet nadelen zoals een minder gladde toplaag. Als u beide behang soorten wilt voelen of zien, bent u van harte welkom in de showroom.

AFWERKING

Na het plakken van renovlies behang worden de naden en kieren gekit met anti-crack acrylaat kit en vervolgens gesaust in een kleur naar wens. Wij gebruiken standaard hoogwaardige verf van schrobklasse 1.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Vraag dan hier een offerte aan.

//Steden

Waar zijn wij te vinden

Renovliesmasters.nl is onderdeel van totaalaanbieder Bouwco. Bent u op zoek naar meer mogelijkheden voor de afbouw van uw woning, zoals sanitair, plafond- en vloerafwerking? Bekijk de mogelijkheden op bouwco.nl

Renovliesmasters

Social media

Open chat
1
💬 Appen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?